Forums | Mahara Community

Support /
external media embed code issue


na li's profile picture
Posts: 61

27 December 2016, 15:13

Hi,

Merry Christmas and Happy New Year!

I found an issue while using the external media to embed a video. The embed code is as the below screenshot shows. This code is working fine in Moodle and other website. But in Mahara, the code is not working. On the page, the content area is empty.

Screen Shot 2016-12-27 at 9.52.38 AM.png

Following screenshot shows the result of the above embed code:

Screen Shot 2016-12-27 at 10.02.36 AM.png

I think maybe the "div" tag is not acceptable in Mahara, so I deleted the "div" code and only leave the "iframe" code there. The video content displayed, but only half the screen. See screenshot as below:

Screen Shot 2016-12-27 at 10.02.29 AM.png

Could anyone help with this? Many thanks.

Best wishes,

Lina

Kristina Hoeppner's profile picture
Posts: 4043

28 December 2016, 8:32

Hello Lina,

Happy holidays to you as well!

Is your video publicly accessible? If so, can you please post the embed code? I copied it from your screenshot, but can't get it to work after allowing the iframe.

Thanks

Kristina

 

na li's profile picture
Posts: 61

28 December 2016, 15:00

Hello Kristina,

The embed code in the screenshot is not a public video. Following is the embed code for a publicly accessible video:

<div style="position:relative;padding-bottom:56%;padding-top:20px;height:0;"><iframe src="https://media.xjtlu.edu.cn/player?autostart=n&fullscreen=y&width=0&height=0&videoId=5656&quality=lo&captions=n&chapterId=0" frameborder="0" scrolling="no" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;" allowfullscreen></iframe></div>

Many thanks for your kind help. I really appreciate it.

Cheers,

Lina

Kristina Hoeppner's profile picture
Posts: 4043

29 December 2016, 8:55

Hello Lina,

Thank you for the embed code. It doesn't work for me either with the div, but I do get it to show in full height when I change the height parameter from "100%" to say "460px". Then I see the full width. I assume that a percentage for the height might not be interpreted (correctly).

I created https://bugs.launchpad.net/mahara/+bug/1652997 so we can follow up on that in the new year.

Cheers

Kristina

 

na li's profile picture
Posts: 61

30 December 2016, 14:44

Hi Kristina,

Many thanks for creating the bug item for this. I really appreciate your kind help.

The embed code is generated by the video platform and the video can be displayed well in other system. We'll be looking forward to the follow up of this issue.

Thanks.

Happy New Year!

Best wishes,

Lina

5 results