Лично и професионално RSS

О мени

Posted on 29 August 2011, 9:59
Last updated Monday, 27 January 2014, 3:11

Наставница сам српског језика и књижевности у Техничкој школи "9.мај" у Бачкој Паланци, ауторка електронског семинара за наставнике: Електронским учењем до креативне наставе, коаутор семинара: Изградња знања, сарадња и употреба ИКТ у школи 21. века,  један од реализатора семинара Електронска школа за почетнике и Учење кроз игру помоћу интерактивних електронских вежби.

Мој први сусрет са електронским учењем, према коме сам у почетку имала изразито негативан став, био је 2005. године, када сам на једном семинару присуствовала презентовању првонаграђеног рада на националном конкурсу Креативна школа. Првобитни шок, заменила је радозналост која је касније прерасла у посвећеност. Данас за себе слободно могу рећи да сам захваљујући електронском учењу професионално много напредавала и много научила. И учим још увек.

На конкурсу Креативна школа сам учествовала пет пута и са својим тимом освојила четири награде: две треће и две прве. 2010. године сам представљала Србију на Европском форуму иновација у образовању (European Innovative Education Forum) у Берлину, на коме је наш пројекат, под називом Journey through Space and Centuries, освојио друго место у категорији сарадње. Након тога сам своју земљу представљала и на светском такмичењу у Кејптауну у Јужноафричкој републици.

Додатна знања и вештине о електронском учењу, као и креирању и вођењу електронских курсева, стекла сам на сам Карнетовој Е-learning академији у Загребу, на којој сам 2010. завршила смер Course design, као и на ПИЛ семинарима на којима сам учествовала као полазник и као предавач.

Захваљујући свом ангажовању на пољу иновација у настави и искуствима у едукацији наставника, нашла сам се у групи од 50 наставника из целог света, који су позвани да учествују у раду првог ПИЛ института, одржаног у Мајкрософтовој централи у Редмонду (САД) у јулу 2011. године. Циљеви и теме ове обуке били су везани управо за оно што ме професионално највише занима: иновативне начине подучавања, вештине 21. века, практичну употребу ИКТ алата и вођење професионалног развоја наставника.

Своја знања и искуства  желим да поделим са свим наставницима који то желе и спремни су на изазов доживотног учења, како бисмо заједно стварали квалитетнију наставу примерену XXI веку и друштву знања.

1 entry