Forums | Mahara Community

Support /
502 Bad Gateway nginx/0.6.32


anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 8

26 January 2009, 3:00 PM

hello,

after mahara install, i get a blank page, the contet is only:

 

502 Bad Gateway


nginx/0.6.32

 

 

and page source is:

<html><head>
<title>502 Bad Gateway</title><script charset="utf-8" id="injection_graph_func"
src="chrome://skype_ff_toolbar_win/content/injection_graph_func.js"></script></head>
<body bgcolor="white">
<center><h1>502 Bad Gateway</h1></center>
<hr><center>nginx/0.6.32</center>
</body></html>

 Any ideas??? ;)

and sorry for my english :)

anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 1643

26 January 2009, 7:46 PM

We've never tested Mahara on nginx, so I don't know why you'd be getting that problem. I can suggest some general advice though - have you checked your server error log to see if there are any messages?
anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 8

27 January 2009, 4:57 AM

Yes, there is two messages in error log:

 

[WAR] 8a (lib/mahara.php:469) Invalid argument supplied for foreach()
Call stack (most recent first):
* log_message("Invalid argument supplied for foreach()", 8, true, true, "/home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/...", 469) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/errors.php:374
* error(2, "Invalid argument supplied for foreach()", "/home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/...", 469, array(size 2)) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/mahara.php:469
* get_language_root() at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/mahara.php:311
* get_string_location("cookiesnotenabled", "mahara", array(size 0)) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/mahara.php:177
* get_string("cookiesnotenabled") at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/auth/lib.php:1098
 * get_login_form_js("<form class="pieform" name="login" method="post" a...") at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/auth/lib.php:1483
* auth_generate_login_form() at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/web.php:413
* smarty() at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/index.php:46

[WAR] 8a (lib/mahara.php:445) array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array
Call stack (most recent first):
* log_message("array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 ...", 8, true, true, "/home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/...", 445) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/errors.php:374
* error(2, "array_merge() [<a href='function.array-merge'>func...", "/home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/...", 445, array(size 5)) at Unknown:0
* array_merge(array(size 1), false, array(size 0)) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/mahara.php:445
* language_get_searchpaths() at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/mahara.php:469
* get_language_root() at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/mahara.php:311
* get_string_location("login", "mahara", array(size 0)) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/mahara.php:177
* get_string("login", "mahara") at Unknown:0
* call_user_func_array("get_string", array(size 2)) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/smarty/mahara/function.str.php:37
* smarty_function_str(array(size 1), object(Smarty)) at /home/witepska/dipi1data/smarty/compile/default/%%6D^6D0^6D0F2A39%%login.tpl.php:5
* include("/home/witepska/dipi1data/smarty/compile/default/%%...") at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/smarty/libs/Smarty.class.php:1871
* Smarty->_smarty_include(array(size 2)) at /home/witepska/dipi1data/smarty/compile/default/%%9C^9C8^9C8CAA4B%%sidebar.tpl.php:23
* include("/home/witepska/dipi1data/smarty/compile/default/%%...") at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/smarty/libs/Smarty.class.php:1871
* Smarty->_smarty_include(array(size 2)) at /home/witepska/dipi1data/smarty/compile/default/%%45^45E^45E480CD%%index.tpl.php:10
* include("/home/witepska/dipi1data/smarty/compile/default/%%...") at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/smarty/libs/Smarty.class.php:1258
* Smarty->fetch("index.tpl", null, null, true) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/smarty/libs/Smarty.class.php:1108
* Smarty->display("index.tpl") at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/index.php:48
 

anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 8

27 January 2009, 5:03 AM

and another one:

 
[WAR] 8a (lib/mahara.php:382) Invalid argument supplied for foreach()
Call stack (most recent first):
* log_message("Invalid argument supplied for foreach()", 8, true, true, "/home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/...", 382) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/errors.php:374
 * error(2, "Invalid argument supplied for foreach()", "/home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/...", 382, array(size 1)) at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/mahara.php:382
* get_languages() at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/lib/web.php:363
* smarty() at /home/userxxx/domains/adressxxx/public_html/index.php:46
 

anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 1643

28 January 2009, 1:47 AM

Thanks for those. Do you have $cfg->langpacksearchpaths set, and if so, what is it set to?
anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 8

28 January 2009, 5:02 AM

No, I don't, i use only english language... I haven't made any changes with languge packs...
anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 1643

28 January 2009, 5:55 PM

Hi, I think you have fallen victim to a bug in 1.0.8. We'll be releasing 1.0.9 soon (in a few hours), could I get you to try with that and see if it fixes the problem for you?
anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 8

28 January 2009, 6:41 PM

well, i think i can try it, but not right now ;)

anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 8

28 January 2009, 8:04 PM

it's a little to difficult installation, if you want to install it, you'll need much of patient ;) so maybe i'll try it later :) For now i get this:

Mahara: Site unavailable

Your defined data root directory, /home/userxxx/datamahara/, is not writable. This means that neither session data, user files nor anything else that needs to be uploaded can be saved on your server. Please make the directory if it does not exist, or give ownership of the directory to the web server user if it does.

On first installation (1.0.9) i forgot to chmod "dataroot" and now all the time i get this message...

anonymous profile picture
Deleted user
Posts: 8

28 January 2009, 8:35 PM

YES, I made it!!! :D i deleted my domain, all files from server, DB and started installation again (now chmod 777 on the data root ;) ) and it's working!
13 results